Ανωτερότητα και απουσίες δίνουν σημεία

Καλημέρα σε όλους. Κάθε αρχή και δύσκολη λέει το ρητό και η αλήθεια είναι πως  χθες τα πράγματα ήταν αρκετά  ζόρικα καθώς και οι δύο επιλογές  χάθηκαν αν και θα μπορούσαν άνετα να επιβεβαιωθούν. Σίγουρα το γεγονός  πως  οι  ομάδες  δεν έχουν ρυθμό είναι ένας βασικός παράγοντας. Πάμε στα σημερινά.

 

Μιλάνο-Μπολόνια: Η τελική φάση αυτού του κυπέλλου διεξάγεται στην έδρα της Μπολόνια. Το Μιλάνο ενισχύθηκε κι άλλο φέτος με Πάντερ, Ντιλέινι, Χάινς, Ντατόμε και το Μεσίνα στον πάγκο να συνεχίζει. Εκτός από  το κύπελλο το Μιλάνο συμμετείχε εμβόλιμα και σε ένα μικρό τουρνουά στη Λιθουανία, όπου έδειξε τα δόντια του απέναντι σε Ζαλγκίρις και Άλμπα Βερολίνου. Δείχνει μάλιστα αρκετά σοβαρό ειδικά απέναντι σε αντιπάλους επιπέδου Euroleague. Παρότι δεν έχει  συμμετάσχει στη Euroleague, η Μπολόνια έκανε ποιοτικές προσθήκες και θεωρείται ανταγωνιστική για το επίπεδο του Μιλάνο. Ωστόσο νομίζω πως η ομάδα του Μεσίνα βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και έχει καταφέρει να ανεβάσει κι άλλο το επίπεδο της. Θεωρώ πως αν είναι σοβαρή όπως με τη Ζαλγκίρις και την Άλμπα θα περάσει εύκολα. Άσος με -5.5 πόντους στο 1.75

Μπασκόνια-Βαλένθια: Για τις δύο ομάδες τα γράψαμε και στο εισαγωγικό άρθρο για την ACB. Παρότι το παιχνίδι είναι αρκετά νωρίς χρονικά για τις δύο ομάδες και κατά συνέπεια το ρίσκο για συμπεράσματα είναι μεγαλύτερο θα κρατήσω τη νίκη των φιλοξενούμενων στο 1.72,καθώς θεωρώ πως ποιοτικά το ρόστερ της Βαλένθια είναι πολύ ανώτερο.

Ανδόρρα-Μούρθια: Θα σταθώ μόνο στο κομμάτι των απουσιών για τη γηπεδούχο. Γέλινεκ (γκαρντ), Οριολ Πάουλι (γκαρντ-Φοργουορντ), Ντιανε (σεντερ) είναι εκτός, ο Σι (παουρερ φοργουορντ) δηλώνεται εξαιρετικά αμφίβολος. Στα γκαρντ μειώνονται οι επιλογές για τον Ιμπο Ναβάρο με τους Χάνα και Σενγκλιν να φορτώνονται περισσότερο το κομμάτι στο σκοραρισμα. Για τον Σενγκλιν το όριο βρίσκεται χαμηλά στους 10.5 πόντους, παρόλο που στα δύο τελευταία φιλικά και με ίδιες απουσίες, σκόραρε 18 και 20 πόντους. Νομίζω πως έχει αξία να παιχτεί καθώς το όριο κρίνεται αρκετά χαμηλό για τα δεδομένα.

Συνοπτικά:

Ανδορρα-Μούρθια: Σενγκλίν over 10.5 (1.75)

Μπασκόνια-Βαλένθια: Διπλό (1.72)

Μιλάνο-Μπολόνια: 1 (-5.5) 1.75

Σχετικές δημοσιεύσεις