Γαλλία: Ες αύριον τα σπουδαία…

Στο αρχικό πρόγραμμα της αγωνιστικής, το πιο σημαντικό παιχνίδι της ημέρας από το γαλλικό πρωτάθλημα ήταν το Μαρσέιγ – Νις. Ντέρμπι της Μεσογείου, ανάμεσα σε δύο από τις ομάδες που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και θα διεκδικήσουν ευρωπαϊκά εισιτήρια. Με περισσότερους από 10 ποδοσφαιριστές της Νις θετικούς στον Covid, ήταν λογικό το συγκεκριμένο ματς ν’ αναβληθεί. Οπότε, το μόνο που απέμεινε από τη μεγάλη κατηγορία της χώρας είναι το Μπρεστ – Σεντ Ετιέν.

Όσο κι αν ενοχλεί τους υποστηρικτές των «Στεφανουά» (ανάμεσά τους κι ο υπογράφων το κείμενο), η ομάδα τους θα παλέψει για την παραμονή της. Το σχέδιο γενικής ανανέωσης που βρίσκεται σε εκτέλεση και το οποίο προέβλεπε την «αποψίλωση» του ρόστερ έχει λογικές αγωνιστικές συνέπειες. Στις 17 Σεπτεμβρίου, οι «Στεφανουά» σημείωσαν την τελευταία τους νίκη (2-0 εκτός τη Μαρσέιγ). Ακολούθησε άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα στη Ναντ (2-2) κι έκτοτε… το χάος. Έξι ήττες σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος, με συνολικό σκορ 2-13! Η Μπρεστ από την πλευρά της, πήγαινε από το κακό στο χειρότερο, όμως στο τελευταίο της ματς πριν από τη διακοπή, επικράτησε 3-2 της Λιλ (έγινε η πρώτη ομάδα που νίκησε φέτος τα «σκυλιά» του Βορρά). Σημείο ανάκαμψης ή απλώς πυροτέχνημα; Η απάντηση θα φανεί σήμερα, αλλά και στα επόμενα παιχνίδια. Θεωρητικό φαβορί η Μπρεστ (κάτι που αποτυπώνεται και στις αποδόσεις), όμως η διαφορά των δύο ομάδων δεν είναι τόσο μεγάλη και στην ουσία το κάθε αποτέλεσμα είναι πιθανό. Θα ξεχωρίσουμε το GG, που προσφέρεται στην – όχι και τόσο ελκυστική – τιμή του «1,60».

 

Τι κρατάμε από τη Β’ Γαλλίας

Η αγωνιστική που ακολουθεί μία διακοπή συνήθως είναι… παράξενη. Σε αρκετές περιπτώσεις, ομάδες που βρισκόντουσαν σε φόρμα πριν από αυτή εμφανίζονται επηρεασμένες από το διάλειμμα και δεν αποδίδουν το ίδιο καλά. Άλλες πάλι, παίρνουν ανάσες, ανασυντάσσονται και παρουσιάζουν καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο. Ωστόσο, με όσα είχαν δείξει οι ομάδες ως τώρα, καλοί «άσσοι» μοιάζουν αυτοί των Νιορ και Παρί, στους αγώνες τους με Ντανκέρκ και Οσέρ, αντίστοιχα, που πληρώνουν στο «2,24» (κατά μέσο όρο) ο πρώτος και στο «2,30» ο δεύτερος. Αυτός της Νιορ έχει – θεωρητικά – περισσότερες πιθανότητες ή για να ακριβολογούμε, μικρότερο βαθμό δυσκολίας. Επίσης, αξίζει το ρίσκο στο «διπλό» της Γκρενόμπλ (στο «2,59»), παρά το ότι η Πο είναι μαχητική όταν παίζει στο γήπεδό της.

Δυνατές αποδόσεις, μοιάζει δύσκολο το παρολί, καλύτερα σε δελτίο με ζητούμενα.

 

Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν επιλέξετε!

Σχετικές δημοσιεύσεις