Γυρίζουν τέσσερις, αλλά…

Η 3η αγωνιστική του «Σαμπιονά» περιλαμβάνει την πιο μεγάλη «μονομαχία» του γαλλικού ποδοσφαίρου, το Παρί Σεν Ζερμέν – Μαρσέιγ. Το ντέρμπι του μίσους, το «λε κλασίκ» (Le Classique) αποτελεί τη μάχη δύο κόσμων: του πιο πλούσιου και περισσότερο σνομπ ευρωπαϊκού Βορρά με τον πιο φτωχό εξωστρεφή Νότο. Το πόσο μισιούνται οι οπαδοί των δύο ομάδων φάνηκε για πολλοστή φορά και το βράδυ του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, όταν οι Μαρσεγιέζοι βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την ήττα της Παρί, υπενθυμίζοντας σε όλους πως η δική τους ομάδα είναι η μοναδική γαλλική που έχει κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

Η «πελάτισσα» κι ο Covid

Η διαφορά των Παριζιάνων με όλα τα υπόλοιπα κλαμπ της χώρας είναι τεράστια. Τα τελευταία χρόνια έχει φτιάξει μία εκπληκτική παράδοση με τη μισητή αντίπαλό της, μέσα – έξω και σε ουδέτερα, σε αγώνες πρωταθλήματος, Κυπέλλου ή Λιγκ Καπ. Συγκεκριμένα, παραμένει αήττητη για 20 παιχνίδια (17 νίκες, τρεις ισοπαλίες). Τελευταία φορά ηττήθηκε από τη Μαρσέιγ το 2011, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα σημειώθηκε και η τελευταία της ήττα στο Παρίσι.

Ωστόσο τώρα, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Η γηπεδούχος χτυπήθηκε τις προηγούμενες μέρες από τον Covid-19, καθώς εφτά ποδοσφαιριστές της βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό κι έλειψαν από τον εναρκτήριο αγώνα της στο «Σαμπιονά», το βράδυ της Πέμπτης, όταν με πειραματική 11άδα έχασε 1-0 από τη Λανς. Ναι μεν χρειάστηκε ένα παιδαριώδες λάθος του 3ου – τερματοφύλακά της, του Μπουλκά για να διαμορφωθεί το αποτέλεσμα, όμως η ίδια δεν έκανε ούτε φάση.

Σήμερα λοιπόν, αναμένεται να επιστρέψουν τέσσερις: ο λόγος για τους Νάβας, Παρέδες, Ντι Μαρία και Νεϊμάρ. Θεωρητικά λοιπόν, ενισχύεται πάρα πολύ, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο ποια είναι η κατάστασή τους. Γιατί μπορεί να ήταν ασυμπτωματικοί ή να πέρασαν την ασθένεια στο… πόδι, σε κάθε περίπτωση όμως, έχασαν προπονήσεις κι έμειναν πίσω στον τομέα της φυσική κατάστασης. Δύσκολα θα παρουσιαστούν στο 100% των πραγματικών τους δυνατοτήτων.

Η επιστροφή τους δεν αλλάζει την αρχική μας σκέψη και θα πάμε κόντρα στην Παρί. Το Χ2 (ΔΕ) πληρώνει «2,32» στη Stoiximan. Αν συνδυαστεί και με GG γίνεται απίστευτα… ιντριγκαδόρικο το ποντάρισμα, με απόδοση «3,25».

 

Εξιτάρουν η Ρεν και η κούραση της Πέμπτης

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, που αρχίζουν πολύ νωρίτερα, καλή επιλογή μοιάζει να είναι το «διπλό» της Ρεν στο Νότο, απέναντι στη Νιμ (στο «2,35» στην Interwetten). Η ομάδα της Βρετάνης έρχεται με φόρα από πέρυσι (θυμίζουμε ότι τερμάτισε 3η και κέρδισε ένα εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ), παίζει εξαιρετική μπάλα κι αξίζει την εμπιστοσύνη μας, παρά το ότι οι «κροκόδειλοι» έχουν κάνει κι αυτοί πολύ καλό ξεκίνημα και ειδικά στην έδρα τους είναι ιδιαίτερα μαχητικοί.

Ακόμη, θα πάμε στον «άσσο» της Λοριάν, στην αναμέτρηση με τη Λανς (στο «2,35» στην Interwetten). Η Λοριάν ξεκίνησε με νίκη 3-1 – με ανατροπή – επί του Στρασβούργου και μετά έχασε 2-0 εκτός (με… κάτω τα χέρια) από τη Σεντ Ετιέν. Η «νεοφώτιστη» ακόμη ψάχνεται, αλλά στην έδρα της δείχνει πολύ καλύτερα στοιχεία. Τη Λανς τη γνωρίζει πολύ καλά, αφού μαζί ανέβηκαν από τη Β’. Η ομάδα του Βορρά ήταν ανταγωνιστική στην Κυανή Ακτή, παρά το ότι έχασε 2-1 από τη Νις. Την Πέμπτη χρειάστηκε το δώρο του Μπουλκά για να υποτάξει την αποδεκατισμένη Παρί. Μοιάζει να της ταιριάζει καλύτερα το να παίζει με αντεπιθέσεις, κάτι που θα πράξει και σήμερα. Ωστόσο, το γεγονός ότι έπαιξε την Πέμπτη, της στερεί πολύ από τη… φρεσκάδα που χρειάζεται απόψε στη Βρετάνη, σ’ ένα χρονικό σημείο της σεζόν στο οποίο οι ομάδες δεν είναι ακόμη έτοιμες.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται το Μονακό – Ναντ (ο προπονητής της πρώτης, ο Κόβατς, βρέθηκε κι αυτός τις προηγούμενες μέρες θετικός στον κορωνοϊό). Οι Μονεγάσκοι μπορεί να έχουν στην αποστολή και τον Φόλαντ, που ήρθε από τη Λεβερκούζεν (όχι όμως και τον Κάιο Ενρίκε, που αποκτήθηκε από την Ατλέτικο), αλλά τα προβλήματα τ’ αντιμετωπίζει στην άμυνα. Η Ναντ είναι πονηρή κι επικίνδυνη αντίπαλος. Μακριά…

 

Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν επιλέξετε!

Σχετικές δημοσιεύσεις