Η κατάρα του Μπέλα Γκούτμαν και η δική μου

Καλησπέρα σε όλους, αν έκανα το λάθος να αποτυπώσω σε αυτές εδώ τις γραμμές όλα αυτά τα οποία ακούστηκαν από το στόμα μου χθες, κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του παιχνιδιού της Μπενφίκα, σίγουρα θα μας έκλειναν πριν καν κλείσουμε ένα μήνα στο διαδίκτυο.

Η κατάρα του Μπέλα Γκούτμαν, για τους ευρωπαϊκούς τίτλους της Μπενφίκα μοιάζουν με «χαδάκι στην πλατούλα» σε σχέση με τις κατάρες, για υποβιβασμό, ολική διάλυση και αφανισμό της ομάδας από κάθε επαγγελματική κατηγορία, τις οποίες ξεστόμιζα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι λόγοι φυσικά είναι προφανείς, για όσους διάβασαν το χθεσινό κείμενο, και δεν χρήσουν περαιτέρω ανάλυσης.

Αφού λοιπόν έβγαλα της κακία μου και τα απωθημένα μου για τους «αετούς», λέμε τώρα, πάμε στα σημερινά, τα οποία εκ πρώτης όψεως μοιάζουν αρκετά δύσκολα. Φυσικά, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το παιχνίδι της Σεβίλλης κόντρα στη Μπέτις, το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή της La lIga, όμως όπως είναι φυσικό δεν θα μπω στην διαδικασία pre game πονταρίσματος για το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς ουδείς γνωρίζει την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρόγραμμα στην Πορτογαλία, με την μεν όμως Γκιμαράες να προσφέρεται σε χαμηλή απόδοση και την Τοντέλα να μην με πείθει με την εικόνα της στο παιχνίδι με την Μπενφίκα, πως μπορεί να πάρει άνετα το τρίποντο. Συνεπώς πάσο και εδώ και πάμε παρακάτω.

Το ενδιαφέρον μου για τα μη εμπορικά πρωταθλήματα είναι γνωστό σε όσους παρακολουθούν τη στήλη. Συνεπώς δεν θα κάνει σε κανέναν εντύπωση το γεγονός πως θα σταθώ στο πρωτάθλημα της Κροατίας και τις δυο αναμετρήσεις που γίνονται απόψε.

Ξεκίνημα από το παιχνίδι της Ζάπρεσικ κόντρα στη Γκόριτσα. Οι γηπεδούχοι παίζουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά για παραμονή στην κατηγορία, αφού ουσιαστικά είναι στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και καίγονται για βαθμούς, από την άλλη η Γκόριτσα είναι ουσιαστικά αδιάφορη, καθώς θεωρείται τρομερά δύσκολο, με το πρόγραμμα που έχει, να καλύψει τη διαφορά δέκα βαθμών που τη χωρίζει από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Το κίνητρο σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει σημαντικό ρόλο και για αυτό θα κρατήσω το 1Χ σε τιμές που φτάνουν το 1.72.

Στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας η Ίστρα υποδέχεται τη Χάιντουκ Σπλίτ, σε ένα παιχνίδι με βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δυο. Οι γηπεδούχοι, που κυνηγούν την παραμονή, προέρχονται από βαριά ήττα με 3-1 εντός έδρας από την Ριέκα, χωρίς μάλιστα να προβάλουν ιδιαίτερη αντίσταση, αφού βρίσκονταν πίσω στο σκορ από το 4ο κιόλας λεπτό. Από την άλλη η Χάιντουκ δεν φαίνεται να έχει επιστρέψει όπως θα ήθελε, καθώς χρειάστηκε δυο πέναλτι και επτά λεπτά καθυστερήσεων για να κάμψει την αντίσταση της Ζάπρεσικ, την προηγούμενη αγωνιστική με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι σίγουρα είναι το φαβορί της αναμέτρησής, ωστόσο δεν περιμένω αυτό να συμβεί πολύ εύκολα, γεγονός που θα με κάνει να ρισκάρω στο Χ ημίχρονο, σαν αρχική επιλογή και στο Χ ημίχρονο / διπλό τελικό σε απόδοση 4.00.

Η ανάγνωση για τα παιχνίδια του τριημέρου που έρχεται, έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς ο αριθμός είναι μεγάλος. Σε πρώτο πλάνο οι ομάδες που έχουν βαθμολογικό κίνητρο, καθώς αρκετά πρωταθλήματα φτάνουν στο τέλος τους, ενώ έχουμε την επιστροφή του Τουρκικού πρωταθλήματος και την έναρξη της Σουηδίας.

Μονά Αποδεκτά

Ζάπρεσικ – Γκόριτσα 1Χ (1.72)

Ίστρα – Χάιντουκ Σπλίτ Χ ημίχρονο (2.25)

Ίστρα – Χάιντουκ Σπλίτ Χ ημίχρονο /2 τελικό (4.00)

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις