Θέμα χρόνου η είσοδος νέων εταιριών

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για τις εταιρίες διαδικτυακού στοιχήματος στη χώρας. Από την όλη υπόθεση προέκυψαν αρκετές ειδήσεις, που ενδιαφέρουν άμεσα τους παίκτες του στοιχήματος, καθώς όπως όλα δείχνουν πάμε σταδιακά σε μια αναμενόμενη είσοδο νέων «μνηστήρων» στην αγορά.

Τι γίνεται με τις ήδη υπάρχουσες εταιρίες

Όπως ήταν αναμενόμενο όλες σχεδόν οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται με καθεστώς προσωρινής άδειας στην χώρας κατέθεσαν αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια επιτροπή, προκειμένου να πάρουν και την κανονική άδεια λειτουργίας. Εξαίρεση φαίνεται πως αποτελεί μια εξ αυτών, στην οποία κατά το παρελθόν έχει επιβληθεί βαρύ πρόστιμο για φορολογικές παραβάσεις και η οποία δεν κατέθεσε καν αίτηση για αδειοδότηση, γεγονός που όμως δεν εμπνέει ανησυχία καθώς η ίδια πιθανότατα θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη χώρας μέσω θυγατρικής, που έχει καταθέσει τον σχετικό φάκελο.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του BetFeller.com, εταιρία μικρής εμβελείας και μικρό αριθμό πελατών κατέθεσε αίτηση για άδεια μόνο για υπηρεσίες καζίνο και όχι για διαδικτυακό στοίχημα, χωρίς ωστόσο αυτό όμως να δημιουργεί πρόβλημα στη ομαλή λειτουργία της, αφού ανά πάσα στιγμή της δίνεται το δικαίωμα να πράξει τις απαραίτητες ενέργειες και για το διαδικτυακό στοίχημα.

Έτοιμη η πρώτη νέα είσοδο

Από την ολοκλήρωση της διαδικασίας το βράδυ της Δευτέρας, προέκυψε και κάτι το οποίο ήταν ήδη γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, αφού δεν είναι μυστικό πως η εταιρία Betsson, στελεχώνει τις τελευταίες εβδομάδες τα γραφεία της στην χώρα μας, προκειμένου να είναι έτοιμη, μόλις και τυπικά της δοθεί η άδεια λειτουργίας να ξεκινήσει να προσφέρει υπηρεσίες στους Έλληνες παίκτες. Η συγκεκριμένη εταιρία αποτελεί κολοσσό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα και αναμένεται να διεκδικήσει μεγάλο κομμάτι της πίτας τους διαδικτυακού στοιχήματος και να χτυπήσει σημαντικά την πελατεία των «δυνατών» εταιριών στην χώρας μας. Όπως όλα δείχνουν η ημερομηνία λειτουργίας, αν δεν κολλήσει στα γραφειοκρατικά,  θα είναι εντός του 2020!!!

Οι δυνάμεις της Ανατολής

Δεν είναι μυστικό, πως την ελληνική αγορά την «γλυκοκοιτάζουν» και εταιρίες που έχουν έδρα τους σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με πρώτη την FonBet, η οποία ήδη έχει μπει στη διαδικασία προετοιμασίας για είσοδο στην ελληνική αγορά. Υπενθυμίζεται, πως παρά την λήξη της προθεσμίας την περασμένη Δευτέρα, η διαδικασία παραμένει ανοιχτή για τις νέες εταιρίες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, εφόσον βέβαια πληρούν τις προϋποθέσεις και καταβάλουν και το αντίτιμο το οποίο προβλέπεται.

Κοινοπραξία ΟΤΕ – Inralot

Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσεις εδώ και αρκετό καιρό και φαίνεται πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος για τη δημιουργία μια εταιρίας που θα ταράξει για τα καλά τα λιμνάζοντα νερά στο διαδικτυακό στοίχημα, αφού η Deutse TeleKom, αποτελεί μια κορυφαία εταιρία στον τομέα των επικοινωνιών, με τεράστιο τζίρο και η Ιntalot, εγγυάται την σιγουριά στον τομέα τον τυχερών παιχνιδιών, αφού την ακολουθεί εμπειρία δεκαετιών. Το όλο εγχείρημα αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους, με την καινούργια εταιρία να δέχεται πελάτες περίπου σε ένα χρόνο από τώρα.

Οι Βρετανοί μνηστήρες

Επιθυμία όλων φυσικά στην χώρα μας είναι να ξαναδούμε στην ελληνική αγορά εταιρίες από την Μεγάλη Βρετανία, όπως η William Hill, η Paddy Power, ή ακόμα και ανταλλακτήρια όπως η Betfair και η Matchbook, ωστόσο αυτό δεν μοιάζει και πολύ πιθανό στο άμεσο μέλλον, με κάποιες από αυτές να ρίχνουν κλεφτές ματιές στην  χώρας μας, αλλά να μην δείχνουν πρόθυμες να συμμετάσχουν άμεσα στην εν λόγω διαδικασία.

Το BetFeller.com παρακολουθεί από κοντά όλες τις εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και θα επανέλθει ανά πάσα στιγμή με ότι νεότερο προκύψει.

Σχετικές δημοσιεύσεις