Ιδανική μέρα για σπάσιμο των φαβορί

Δεν σας κρύβω ότι η χθεσινή μέρα δεν μου άρεσε καθόλου στοιχηματικά και την φοβήθηκα αρκετά. Τελικώς, αποδείχθηκε ότι δεν είχα δίκιο, αφού όλα τα φαβορί επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους, αλλά εύκολα και άλλα δύσκολα, δείχνοντας για ακόμα μια φορά, πως η φετινή διοργάνωση μάλλον είναι φτιαγμένη για τα φαβορί.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές αναμετρήσεις, που όμως κατά τη γνώμη μου κρύβουν αρκετές παγίδες, με τα λογιζόμενα ως φαβορί να έχουν δύσκολο έργο.

Ξεκίνημα με το παιχνίδι της Σουηδίας κόντρα στη Σλοβακία, εκεί όπου οι εταιρίες τοποθετούν ως φαβορί τους Σκανδιναβούς. Η παρέα του Μπεργκ στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στους Ισπανούς στην πρεμιέρα και «τσίμπησε» τον βαθμό της ισοπαλίας όμως το σημερινό παιχνίδι είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Οι Σουηδοί μας έδειξαν ότι αμύνονται σε πολύ καλό βαθμό, όμως σήμερα θα είναι αυτοί οι οποίοι θα πρέπει να παράξουν ποδόσφαιρο και να πιέσουν τον αντίπαλο. Σε αυτό δεν είμαι πεπεισμένος ότι μπορούν να τα καταφέρουν και γι αυτό θα τους κοντράρω, ειδικά από τη στιγμή που οι Σλοβάκοι έδειξαν ένα πολύ καλό και μαχητικό πρόσωπο στο πρώτο τους παιχνίδι.

Στο απογευματινό παιχνίδι η Κροατία καλείται να αποδείξει πως το παιχνίδι κόντρα στην Αγγλία ήταν μια κακή παρένθεση, αφού εκτός από το αρνητικό αποτέλεσμα έχει να διαχειρισθεί και την άσχημη εμφάνιση. Προσωπικά, δεν έχω πεισθεί πως οι Κροάτες μπορούν να σταθούν στη διοργάνωση, με το σημερινό παιχνίδι να μοιάζει ιδανικό για γκέλα. Ωστόσο, λόγω της αστάθειας που παρουσιάζει η άμυνα της Τσεχίας, θα βάλω στο παιχνίδι μου και το goal/goal. Υπενθυμίζεται πως οι Τσέχοι κράτησαν το μηδέν στην άμυνα στο τελευταίο τους παιχνίδι για πρώτη φορά μετά από έξι αναμετρήσεις.

Στον Βρετανικό εμφύλιο, οι Άγγλοι είναι δεδομένο πως αποτελούν το φαβορί της αναμετρήσεις και παρά την σαφώς βελτιωμένη εικόνα των Σκοτσέζων δεν περιμένω εκπλήξεις. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να μην λάβω σοβαρά υπόψη μου την επιθετική δυστοκία των Άγγλων, αλλά και την μαχητικότητα των φιλοξενουμένων, δεδομένα που με οδηγούν στα λίγα τέρματα.

Στο Copa America τα παιχνίδια μοιάζουν πιο βατά. Η Χιλή είναι ξεκάθαρο φαβορί απέναντι στην αδύναμη μακριά από την έδρα της και το μεγάλο υψόμετρο Βολιβία. Οι απουσίες των Χιλιανών ωστόσο με κάνουν να πιστεύω πως δεν θα δούμε μεγάλο σκορ.

Όσον αφορά το παιχνίδι της Αργεντινής κόντρα στην Ουρουγουάη σίγουρα δεν μπορώ να εμπιστευθώ καμία από τις δυο αφού προέρχονται από διαδοχικές ισοπαλίες, με μέτριες εμφανίσεις. Όμως το ότι θα δούμε ένα δυνατό παιχνίδι με πολλά σκληρά μπαρκαρίσματα τα το θεωρώ δεδομένο και έτσι οι πολλές κίτρινες κάρτες μοιάζουν αναπόφευκτες.

Μονά Αποδεκτά

16:00 Σουηδία – Σλοβακία Χ2 (1.80)

19:00 Κροατία – Τσεχία Χ2 & Goal/Goal (2.80)

22:00 Αγγλία – Σκωτία 1 & Under 2.5 (2.90)

00:00 Χιλή – Βολιβία 1 & Under 3.5 (1.95)

03:00 Αργεντινή – Ουρουγουάη Over 5.5 κάρτες (2.10)

 

Σχετικές δημοσιεύσεις