Και πάλι το βάρος στην Πολωνία

Καλημέρα σε όλους. Χθες μας τα χάλασε η Ρεζόβια και στα 2 δελτία η οποία κέρδιζε με 0-2 σετ (την είχα προτείνει 0-3 στο ρισκαδόρικο δελτίο και 1-3 στο πιο ασφαλές) και κατάφερε να κερδίσει με 2-3. Στα άλλα παιχνίδια της χθεσινής ημέρας η Γκντάνσκ επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί αλλά και το ποντάρισμα που βάλαμε σε αυτήν. Κέρδισε πάντως με ανατροπή από 0-1 3-1 (την είχαμε προτείνει στο σύστημα με τα μεγάλα ποσοστά να κερδίσει το πρώτο σετ και τον αγώνα). Στην ματσάρα χθες βράδυ η Περούτζια ήταν αυτή που χαμογέλασε τελικά με 2-3 σκορ σε ένα ματς με φοβερές διακυμάνσεις στο σκορ, στο οποίο επιβεβαιώθηκε και η μόνη μας επιλογή (1-1 ακριβές σκορ σετ μετά από 2 σετ ). Πάμε όμως στα σημερινά, όπου πάλι βάση μας θα είναι 2 ματς για την Πολωνία και η πρεμιέρα της Ζενίτ Καζάν στην Ρωσία.

Ξεκινάμε την σημερινή μας περιήγηση από τον αγώνα που ξεκινάει νωρίς στις 15:45 και είναι αυτός  της Σκρα απέναντι στην Ζάξα (Κεντζιερζίν-Κόζλ το πλήρες όνομα αλλά οι περισσότεροι φίλοι του αθλήματος την ξέρουν ως Ζάξα και έτσι θα την προφέρω και εγώ. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με μία εύκολη νίκη στην έδρα της Κουπρούμ με 1-3 αλλά στην 2η αγωνιστική γνώρισαν την ήττα εντός έδρας από την Ζαβέρτσιε με 1-3. Είναι μία από τις παραδοσιακές ομάδες στην χώρα έχοντας πολυετή συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις .Η Ζάξα όμως αποτελεί υπερδύναμη στο Πολωνικό και όχι μόνο Βόλεϊ . Ξεκίνησε με 2 καθαρές νίκες 3-0 απέναντι σε Μπενζίν και Νίσα και φαντάζει για άλλη μία χρονιά ως το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο.Έχει κατακτήσει τα 4 από τα 5 τελευταία πρωταθλήματα ενώ έχει και 2 ευρωπαϊκούς τίτλους . Η Σκρα είναι η μόνη που την κοίταξε στα μάτια το 2018, κατακτώντας τον τίτλο με 2-0 νίκες στους τελικούς. Στα μεταξύ τους ματς στα 6 τελευταία η Ζάξα κέρδισε τα 5 και μάλιστα με καθαρό σκορ . Κάτι παρόμοιο πιστεύω θα γίνει και σήμερα. Θα πάω  με την νίκη και -1,5 σετ χάντικαπ για την Ζάξα στο 2,20. 

Παραμένουμε στην Πολωνία και πηγαίνουμε στην αναμέτρηση Όλσζιν-Ζαβέρτσιε που ξεκινάει στις 18:30. Αγώνας με ξεκάθαρο φαβορί την φιλοξενούμενη και δικαιολογημένα. Η Όλσζιν ξεκίνησε με 2 ήττες το πρωτάθλημα  (2-3 από Ράντομ και 0-3 από Σουβάλκι) ενώ η Ζαβέρτσιε κέρδισε μέσα στην πολύ δυνατή Σκρα με 1-3 ενώ έχασε στις λεπτομέρειες από την Γιαστρέμπσκι, που είναι ένα από τα φαβορί για τίτλο φέτος. Όσον αφορά την προϊστορία στα τελευταία 5 μεταξύ τους η Ζαβέρτσιε έχει 4 νίκες. Θα κρατήσω την νίκη της πολύ ανώτερης Ζαβέρτσιε με -1,5 σετ χάντικαπ στο 1,80.

Τέλος, πρεμιέρα στο Ρώσικο πρωτάθλημα αυτό το Σαββατοκύριακο. Έγιναν χθες κάποιες αναμετρήσεις και δεν ασχολήθηκα λόγω 1ης αγωνιστικής σήμερα όμως παίζει η πασίγνωστη  Ζενίτ Καζάν  απέναντι στην Φακέλ  στις 17:00. Η καλύτερη ομάδα στον κόσμο   με 6 Τσάμπιονς Λίγκ και 2 χαμένους τελικούς από το 2008 μέχρι σήμερα ενώ στην Ρωσία από το 2014 παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Δεν αξίζει πολύ παραπάνω ο αγώνας χαοτική η διαφορά των 2 ομάδων και πιστεύω η Ζενίτ έστω και 1η αγωνιστική θα καθαρίσει εύκολα την αναμέτρηση. 3-0 ακριβές σκορ σετ σε απόδοση 2,10 

Επιγραμματικά
15:45 Σκρα-Ζάξα 2 και -1,5 σετ χάντικαπ στο 2,20
17:00 Ζενίτ-Φάκελ 3-0 ακριβές σκορ 2,10
18:30 Όλσζιν-Ζαβέρτσιε 2 και -1,5 σετ χάντικαπ στο 1,80

Σχετικές δημοσιεύσεις