Νέοι παίκτες στην αγορά του στοιχήματος

Μεγάλο ήταν το πλήγμα στη στοιχηματική αγορά τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας βεβαίως του ιού, που επισκέφθηκε τον πλανήτη, με τις περισσότερες εταιρίες να καταγράφουν σημαντική μείωση του τζίρου τους, εξαιτίας της αναστολής διεξαγωγής των πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα. Φυσικά, τα virtual sports και τα e-sports έσωσαν κάπως την κατάσταση, χωρίς όμως να μπορέσουν να αντικαταστήσουν πλήρως τη χασούρα.

Πλέον τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν, μπαίνοντας σιγά σιγά σε κανονικούς ρυθμούς, με τις εταιρείες να περιμένουν την επανέναρξη και τον υπολοίπων σπορ, πέραν του ποδοσφαίρου.

Στην Ελλάδα, αρκετές είναι μέχρι τώρα οι εταιρίες που κατέθεσαν αίτηση για ανανέωση της άδειας λειτουργίας τους, ενώ στην άκρη του τούνελ φαίνεται πως υπάρχει φως, με κάποιες νέες εταιρίες και κάποιους «παλιούς γνώριμους» να διεκδικούν μερίδα του λέοντος. Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως η προθεσμία για υποβολή νέων αιτήσεων αδειοδότησης ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα, με κύκλους της κυβέρνησης ωστόσο να αφήνουν να εννοηθεί πως θα δοθεί παράταση μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, λόγω της πανδημίας.

Έντονες είναι μάλιστα οι φήμες πως στο παρασκήνιο, γίνονται ζυμώσεις μεταξύ του ΟΤΕ και την εταιρίες Intralot, για δημιουργία νέας στοιχηματικής εταιρίας, που θα «ταράξει τα νερά» στην ελληνική και όχι μόνο αγορά. Οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο δεν αποκλείεται μέσα στους επόμενους τρεις μήνες να δούμε κινήσεις, όπως η εξασφάλιση μιας άδειας για διαδικτυακό στοίχημα.

Ως θετικές θα πρέπει να θεωρούνται οι σκέψεις επιστροφής του κολοσσού της William Hill, που όμως ακόμα δεν έχει κάνει την κίνηση της, ενώ κοινό μυστικό είναι η δραστηριοποίηση της Betson, η οποία μάλιστα βρίσκεται σε αναζήτηση των κατάλληλων ανθρώπων, προκειμένου να στελεχώσει το Ελληνικό τμήμα.

Επίσης θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι και η είσοδο στην Ελληνική αγορά εταιριών από την Ρωσία, με την Parimatch, να φαίνεται πως θα είναι η πρώτη, με την 1χBet και την FonBet να ακολουθούν.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις