Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Χαίρεται! Το κυπριακό πρωτάθλημα σήμερα έχει ίσως τον κρισιμότερο αγώνα της χρονιάς καθώς 3 στροφές πριν το τελός (συμπεριλαμβανομένης αυτής της αγωνιστικής) ο πρωτοπόρος Απόλλωνας των 52 βαθμών υποδέχεται τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ των 51 στις 19:00. Δύο ώρες νωρίτέρα η απογοητευμένη από τον άδοξο αποκλεισμό στο κύπελλο ΑΕΚ Λάρνακας υποδέχεται τον Άρη Λεμεσού. Αναλυτικότερα:

Απόλλωνας Λεμεσού – ΑΠΟΕΛ (19:00) : Ένας αγώνας αξίας 5+ εκατ. ευρώ

Τίθενται αντιμέτωποι οι δύο διεκδιτές του πρωταθλήματος σε μία αναμέτρηση που κρίνει πολλά. Ο Απόλλωνας είναι με την πλάτη στον τοίχο καθώς έρχεται απο σερί 8 αγώνων χωρίς νίκη (0-7-1). Στην τελευταία αναμέτρηση έκανε ίσως το πιο μεστό παιχνίδι στα play-off έμεινε στο 1-1 κόντρα στην Ανόρθωση, βγάζοντας όμως αντίδραση επιστρέφοντας στο 3-5-2 που χρησημοποιήσε σε αρκετές φάσεις τον χειμώνα. Μοναδική ουσιαστική απουσία αυτή ενός μακροχρόνιου απόντα μέσου (Ζράντι) με την οποία έχουν συνηθίζει να ζούν στον Απόλλωνα. Ξέρουν ότι με νίκη σήμερα αγκαλιάζουν το πρωτάθλημα καθώς θα χρειάζονται maximum 2 βαθμόυς στα 2 εναπομείνασες αγωνιστικές με το πρόγραμμα για τους δύο αντιπάλους να διαμορφώνεται ως ακολούθως για το τέλος του πρωταθλήματος.

Απόλλωνας Λεμεσού           ΑΠΟΕΛ

Άρης Λεμεσού (εκτός)        Ανόρθωση (εντός)

ΑΕΚ Λάρνακας (εντός)       Πάφος FC (εκτός)

Στον ΑΠΟΕΛ ξέρουν πως η δική τους ανικανότητα να καθαρίσουν παιχνίδια όπως αυτά με Άρη Λεμεσού και ΑΕΚ Λάρνακας εντός έχουν κρατήσει τον Απόλλωνα στην κορυφή. Την προηγούμενη εβδομάδα δεν επίασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και έμειναν στην ισοπαλία με την ΑΕΚ. Προηγήθηκε στο 26′ ισοφαρίστηκε 10 λεπτά αργότερα και έκτοτε δεν μπόρεσε να σταθεί ικανοποιητικά στο παιχνίδι. Σήμερα επιστρέφουν ο βασικός δεξιός εξτρέμ και ένας εκ των δύο βασικών κεντρικών αμυντικών. Περιμένω τον ΑΠΟΕΛ να δίνει χώρο και κατοχή στον Απόλλωνα και να προσπαθεί να βρει τις στιγμές του στην κόντρα επίθεση. Απουσιάζει ο βασικός φορ και ένας εκ των βασικών κεντρικών αμυντικών.

Το παχνίδι πέρα από το κίνητρο του τίτλου έχει και ιδιαίτερη οικονομική σημασία για τις δύο ομάδες καθώς ο πρωταθλητής εξασφαλίζει ,στην χειρότερη των περιστάσεων, την είσοδο του σε όμιλου του conference league, ξεκινώντας από τον 2ο προκριματικό του Champions League. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αποφέρει στα ταμεία της ομάδας που θα το πετύχει αυτό ένα ποσό περί τα 5 εκατ. ευρώ, διόλου ευκαταφρόνητο για τα δεδομένα της χώρας. Περιμένω τον ΑΠΟΕΛ να μην χάσει (σαφώς και η ισοπαλία δεν του κάνει) τόσο λόγω της προβληματικής ψυχολογίας του Απόλλωνα όσο και λόγω του ρυθμού που θα προσπαθήσει να επιβάλει στο παιχνίδι. Πρόταση Χ2+ Goal – Goal (2.55).

 

ΑΕΚ Λάρνακας – Άρης Λεμεσού (17:00) : Απογοήτευση η μεν απουσίες ο δε

Η ΑΕΚ μεσοβδόμαδα γνώρισε έναν ατιμωτικό αποκλεισμό από τον Εθνικό Άχνας (ο οποίος Εθνικός άυριο υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο να υποβιβαστεί και μαθηματικά) καθώς έκάνε και δεύτερη ήττα και έμεινε εκτός τελικού με αποτέλεσμα η καλή εμφάνιση κόντρα στον ΑΠΟΕΛ την προηγούμενη Κυριακή να ξεχαστεί γρήγορα. Στην ομάδα κυριαρχεί η απογοήτευση και άπαντες βρίσκονται υπο κρίση και το μόνο που σκέφονται άπαντες είναι η εξασφάλιση κάποιου ευρωπαϊκού εισητηρίου. Μοναδικός απόντας σήμερα ένας βασικός ακραίος αμυντικός.

Ο Άρης ταξιδεύει με 4 απουσίες βασικών και 2 παικτών με σταθερή θέση στο rotation. To κίνητρο παρά τις απουσίες είναι πολύ μεγάλο καθώς αν θέλουν να διεκδικήσουν ευρωπαϊκό εισητήριο θα πρέπει να εξασφαλίσουν την τέταρτη θέση καθώς η πέμπτη θα δώσει εισητήριο μόνο εάν πάρει ο Εθνικός Άχνας το κύπελλο και ταυτόχρονα υποβιαστεί! Σίγουρα στον σημερινό αγώνα είναι η ομάδα με τις λιγότερες πιθανότητες να φτάσει στην νίκη.

Αναφέρουμε το πρόγραμμα των ομάδων που διεκδικούν τις θέσεις 3-4 που δίνουν μέχρι στιγμής ευρωπαϊκό εισητήριο

3. ΑΕΚ Λάρνακας 47 (Άρης Λεμεσού εντός,  Πάφος FC εντός, Απόλλων Λεμεσού εκτός)

4. Άρης Λεμεσού  46 (ΑΕΚ Λάρνακας εκτός,  Απόλλων Λεμεσού εντός, Ανόρθωση εκτός)

5. Ανόρθωση         45 (Πάφος FC εντός,  ΑΠΟΕΛ εκτός, Άρης Λεμεσού εντός)

6. Πάφος FC         43 (Ανόρθωση εκτός,  ΑΕΚ Λάρνακας εκτός, ΑΠΟΕΛ εντός)

Λόγω των πολλών απουσιών του Άρη βλέπω την ΑΕΚ να έχει τύχες να μην ηττηθεί απόψε Πρόταση: 1Χ + under 3.5 (1.62).

 

Προτάσεις

Απόλλωνας Λεμεσού – ΑΠΟΕΛ : Χ2+ Goal – Goal (2.55)

ΑΕΚ Λάρνακας – Άρης Λεμεσού : 1Χ + under 3.5 (1.62)

 

Fun bet

Απόλλων Λεμεσού – ΑΠΟΕΛ:  Αποτέλεσμα και να σκοράρουν οι δύο ομάδες: AΠΟΕΛ + Goal-Goal (5.50)

                                                       Nα δεχθεί κάρτα : Λόυκας Σόουζα (ΑΠΟΕΛ) (2.02)

                                                      Καταλογισμός πέναλτυ ή κόκκινης κάρτας (1.62)

 

Καλή τύχη στις επιλογές όλων!

Σχετικές δημοσιεύσεις