Παίζουμε Ελληνικά

Καλημέρα σε όλους. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ημιτελικά του ελληνικού Supercup, προκριματικά της BCL και εμβόλιμη αγωνιστική στην Ισπανία. Πλούσιο το πρόγραμμα και με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς μπαίνουν σιγά- σιγά και οι ελληνικές ομάδες.

Παναθηναϊκός-Περιστέρι: Στο άδειο από κόσμο “Ανδρέας Παπανδρέου” θα διεξαχθεί αυτή η πρώτη φετινή διοργάνωση. Το άλλο πρώτο ζευγάρι είναι αυτό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Προμηθέα. Τεράστιες αλλαγές στον Παναθηναϊκό αυτό το καλοκαίρι σε όλα τα επίπεδα, διοικητικά και αγωνιστικά.  Ανανεωμένος  και με τον Γιώργο Βόβορα στο τιμόνι ο Παναθηναϊκός καλείται να μπει σε μια νέα τροχιά πραγμάτων. Το Περιστέρι κράτησε βασικά κομμάτια του περσινού κορμού, προσθέτοντας  παίκτες με γνώση και εμπειρία στο ελληνικό πρωτάθλημα (Αθηναιου, Μαυοκεφαλίδης). Είναι δεδομένο πως είναι αδύνατον να μιλήσουμε για συμπεράσματα αλλά σίγουρα ο Παναθηναϊκός δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα παλαιότερων χρόνων. Το 11.5 στο Περιστέρι ως χάντικαπ θεωρώ πως είναι αρκετά τραβηγμένο, αφενός γιατί υπάρχει όλη αυτή η αλλαγή στον τυπικά γηπεδούχο, αφετέρου είμαστε στην αρχή της σεζόν και μια τόσο καινούρια ομάδα δεν μπορεί να δείξει την πραγματική της εικόνα.

Προμηθέας Πάτρας-ΑΕΚ: Πολλές οι αλλαγές στο ρόστερ του Προμηθέα φέτος, ωστόσο το ελληνικό στοιχείο ενισχύθηκε αρκετά με παίκτες όπως οι Λούντζης, Χριστοδούλου, Γιαννόπουλος. Ποιοτικές και οι προσθήκες των ξένων. Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ κράτησε σχεδόν όλους τους βασικούς και αναντικατάστατους παίκτες της, έκανε ποιοτικές προσθήκες και στην περιφέρεια (Λοτζέσκι) και στη ρακέτα(Μορέιρα) και δείχνει ήδη από τα φιλικά ότι βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από όλες τις ομάδες στην Ελλάδα. Η διοργάνωση αυτή θεωρείται ως πρόβα ενόψει και του επερχόμενου Final-8 στο ΟΑΚΑ και την αναμέτρηση με τη Νίμπουργκ σε 8 μέρες. Η ΑΕΚ θέλει σε αυτό το πρώτο επίσημο παιχνίδι της να δείξει μεγάλο βαθμό ετοιμότητας και δεν θα το αντιμετωπίσει χαλαρά. Ο Προμηθέας έχει αρκετό δρόμο ώστε να δέσει το σύνολό του, αν και έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις την ερχόμενη εβδομάδα. Πιο έτοιμη, πιο ομοιογενής η ΑΕΚ θα μπει από την αρχή δυνατά. Διπλό από ημίχρονο για την Ένωση.

Συνοπτικά:

Παναθηναϊκός-Περιστέρι: 2 (+11.5) 1.83

Προμηθέας Πάτρας-ΑΕΚ:  2/2 (1.66)

Σχετικές δημοσιεύσεις