Παίρνει το όπλο του ο Καρίμ

Μέρα με πολλά φαβορί η σημερινή όσον αφορά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που χθες μας; χάρισε εξαιρετικά παιχνίδια από άποψη θεάματος, άσχετα αν δεν είχαν πολλά τέρματα. Όσο πλησιάζουμε προς το τέλος της φάσης των ομίλων το ενδιαφέρον γίνεται μεγαλύτερο, με αρκετές ομάδες να είναι υποχρεωμένες να κυνηγήσουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, αφού τα σενάρια είναι αρκετά.

Από το σημερινό πρόγραμμα σίγουρα ξεχωρίζει το παιχνίδι της Πορτογαλίας κόντρα στη Γερμανία, ενώ Γαλλία και Ισπανία μοιάζει να έχουν πιο εύκολο έργο, απέναντι σε Ουγγαρία και Πολωνία αντίστοιχα, κάτι όμως που μένει να αποδειχθεί μέσα  στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Ξεκινώντας από την αναμέτρηση της Ουγγαρίας με τη Γαλλία, έχω την αίσθηση πως η διαφορά δυναμικότητας είναι αρκετά μεγάλη. Οι Μαγυάροι με πολύ μεγάλη δυσκολία κράτησαν μακριά του Πορτογάλους από την εστία τους για περίπου ογδόντα λεπτά, όμως μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκαν κατέρρευσαν αγωνιστικά. Σήμερα είναι υποχρεωμένοι να διατηρήσουν την ίδια συνταγή, ρίχνοντάς μεγάλο βάρος στην άμυνα της, κάτι που όπως φαίνεται έχουν μάθει να το κάνουν καλά. Επιθετικά, θεωρώ αρκετά πιθανό να δημιουργήσουν ακόμα λιγότερες φάσεις σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι κάτι που με κάνει να πιστεύω πως δύσκολα θα σκοράρουν στην αναμέτρηση.

Το ενδεχόμενο λοιπόν να μην ανοίξει αρκετά ο δείκτης του σκορ μοιάζει αρκετά πιθανό και θεωρώ πως εξαρτάται αποκλειστικά από την όρεξη και την διάθεση των παικτών της Γαλλίας. Ένας εξ αυτών ο Καρίμ Μπενζεμά φαίνεται πως έχει επιστρέψει με αρκετή όρεξη στην Εθνική ομάδα και απόψε περιμένω να ψάξει πολύ περισσότερο το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή.

Στο μεγάλό παιχνίδι της ημέρας, βάση ονομάτων τουλάχιστον, οι Γερμανοί δείχνουν πως βρίσκονται μεταβατικό στάδιο, το οποίο πιθανότατα θα κρατήσει αρκετά. Η επικείμενη αλλαγή στον πάγκο, αλλά και ο κύκλος που φαίνεται έκλεισε νομίζω ότι τους επηρεάζει αρκετά αγωνιστικά. Απόψε δεν περιμένω μεγάλες διαφορές σε σχέση με το πρώτο ματς, με την αλεπού των πάγκων Φερνάντο Σάντος να είναι έτοιμος τουλάχιστον να μην χάσει. Λογικά θα παρακολουθήσουμε ένα πιο επιθετικό παιχνίδι σε σχέση με εκείνο κόντρα στη Γαλλία, με το over 1.5 να μοιάζει αρκετά πιθανό.

Στο βραδινό παιχνίδι η Ισπανία δεν έχει περιθώρια για άλλες απώλειες, μετά την γκέλα της πρεμιέρας. Από την άλλη η Πολωνία παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενομένου και δεν περιμένω να μπορέσει να σταθεί σοβαρό εμπόδιο κόντρα στην σαφώς ανώτερη Ισπανία. Ο Μοράτα θα αποτελέσει και απόψε την αιχμή του δόρατος και λογικά θα βάλει το όνομα τους στον πίνακα των σκόρερ.

 

Μονά Αποδεκτά

16:00 Ουγγαρία – Γαλλία 2 & Under 3.5 (1.90)

16:00 Ουγγαρία – Γαλλία Καρίμ Μπενζεμα any time scorer (2.10)

19:00 Πορτογαλία – Γερμανία 1Χ & Over 1.5 (2.10)

22:00 Ισπανία – Πολωνία 1 & Under 3.5 (1.90)

22:00 Ισπανία – Πολωνία Αλβάρο Μοράτα any time scorer (2.00)

 

Σχετικές δημοσιεύσεις