Ποντάρισμα στο κίνητρο

Καλημέρα σε όλους, ένα γεμάτο στοιχηματικά Σαββατοκύριακο είναι αυτό που διανύουμε, το πρώτο μετά από αρκετό καιρό, και το ενδιαφέρον στα περισσότερα πρωταθλήματα αρχίζει και ανάβει. Ξεχωριστή θέση φυσικά έχει το πρωτάθλημα στη Γερμανία, που τις τελευταίες ημέρες κάνει «υπερωρίες» με πολύ μεγάλη συχνότητα παιχνιδιών, γεγονός που επηρεάζει την αγωνιστική συμπεριφορά των ομάδων.

Ηθελημένη λοιπόν η αποχή από το Γερμανικό πρωτάθλημα, που άλλωστε ποτέ δεν ήταν το αγαπημένο μου, με αποτέλεσμα να στρέψω την προσοχή μου σε κάτι λιγότερο «εμπορικό», που όμως έχει τη στοιχηματική του αξία.

Στην Ουκρανία διεξάγεται σήμερα ίσως το μεγαλύτερο ντέρμπι της χωράς ανάμεσα στη Σαχτάρ του Ντόνετσκ και τη Δυναμό Κιέβου, σε ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες. Μια από αυτές είναι το ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Ολιμπίνκσι του Κιέβου, το οποίο είναι φυσική έδρα της Δυναμό, με την Σαχτάρ ωστόσο να το χρησιμοποιεί ως δικό της γήπεδο τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων στην Κριμαία. Βαθμολογικά οι τυπικά γηπεδούχοι έχουν εξασφαλίσει ουσιαστικά τον τίτλο, αφού έχουν χτίσει τεράστια διαφορά από τους διώκτες τους, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την αναμέτρηση με μια πιο χαλαρή διάθεση, ενώ από την άλλη η Δυναμό χρειάζεται άμεσα βαθμούς καθώς κυνηγά τη  2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Αρκετές οι απουσίες από πλευράς γηπεδούχων, που στα φιλικά έκαναν αρκετές δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα, ενώ υπέρ τους είναι η παράδοση των τελευταίων ετών. Το κίνητρο είναι αυτό το οποίο για μένα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, γεγονός που με κάνει να αφήσω τον άσο και να στραφώ είτε στο συντηρητικό Χ2, είτε στο πιο δυναμικό διπλό, σε ένα δελτίο με ζητούμενα βεβαίως.

Αμφίρροπη αναμέτρηση φαίνεται πως θα έχουμε και στην Κροατία, εκεί όπου Ριέκα και Όσιγιεκ διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε έναν μονό ημιτελικό Κυπέλλου. Οι γηπεδούχοι μοιάζουν ως το φαβορί για την πρόκριση, καθώς πριν τη διακοπή βρίσκονταν σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, ωστόσο η απραξία τριών περίπου μηνών αναμένεται να επηρεάσει τον ρυθμό του παιχνιδιού τους. Αξίζει να σημειωθεί πως οι φιλοξενούμενοι αποτελούν μια ομάδα που παραδοσιακά δυσκολεύουν τα τελευταία χρόνια της Ριέκα, ενώ προετοιμάστηκαν καλύτερα για το σημερινό παιχνίδι δίνοντας μια σειρά φιλικών αναμετρήσεων με σαφώς πιο δυνατούς αντιπάλους, με μέτρια όμως αποτελέσματα.

Κόντρα στο διαφαινόμενο φαβορί θα πάω και στην Τσεχία και συγκεκριμένα στο παιχνίδι της Καρβίνα απέναντι στη Σπάρτα Πράγας. Οι λόγοι αρκετοί, αφού οι γηπεδούχοι φάνηκε πως επέστρεψαν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση μετά τη διακοπή, σε αντίθεση με της Σπάρτα, η οποία ηττήθηκε με το κολακευτικό 2-1 εντός έδρας από την Πλζεν.  Ένας ακόμα λόγος που θα με κάνει να στραφώ στο 1Χ είναι και η έλλειψη απουσιών από πλευράς Καρβίνα, με τους «Σπαρτιάτες» να μετρούν τουλάχιστον μια πεντάδα ποδοσφαιριστών, που δεν θα αγωνιστούν στο σημερινό παιχνίδι.

Κλείνω το σημερινό μου ταξίδι με Λευκορωσία και την αγαπημένη μου Μπάτε, που τόσες φορές με έχει κρεμάσει από το ξεκίνημα του Betfeller. Οι Κυπελλούχοι πλέον Λευκορωσίας πλέουν σε πελάγη ευτυχίας τις τελευταίες ημέρες, τόσο λόγω της πρόσφατης κατάκτησης του Κυπέλλου, όσο και λόγω της διαρκώς ανοδικής αγωνιστικής κατάστασης. Απόψε φιλοξενούν την Ισλόκ, που αποτελεί την τελευταία ομάδα η οποία κέρδισε την Μπάτε εντός έδρας. Η τιμή του άσου, που μοιάζει λογικός , είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική και σαφώς δεν μπορεί να πονταριστεί από μόνη της. Ωστόσο, λίγο η αστοχία που έχω απέναντι στη Μπάτε και λίγο η παράδοση στα παιχνίδια των δυο ομάδων θα με κάνει να στραφώ στο combo bet του goal/goal & over, που με καλύπτει ακόμα και στο ενδεχόμενο της κακής βραδιάς από πλευράς γηπεδούχων.

Trixie (χαμηλού ρίσκου)

Καρβίνα – Σπάρτα Πράγας  1Χ  1.90

Μπάτε – Ισλόκ g/g&over  2.40

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Δυναμό Κιέβου Χ2 1.90

 

Trixie (υψηλού ρίσκου)

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Δυναμό Κιέβου 2  3.80

Ρίέκα – Όσιγιεκ   Χ  3.40

Καρβίνα – Σπάρτα Πράγας   1  4.20

Σχετικές δημοσιεύσεις