Σκέψεις πριν την σέντρα…

Λιγότερο από 24 ώρες για την σέντρα στην Μπουντεσλίγκα, περνάνε αρκετές σκέψεις από το κεφάλι μου, για το πως θα είναι το ποδόσφαιρο σε αυτή τη …νέα εποχή.

Σε τι βαθμό θα αλλάξει το άθλημα μετά την πανδημία; Αυτή είναι η βασική ερώτηση στην οποία ούτε εγώ, ούτε κανένας, μπορεί να δώσει μια απάντηση με σιγουριά πριν δούμε τις ομάδες να αγωνίζονται. Δεν έχω ιδέα τι στοιχηματικό… μπούσουλα να ακολουθήσω και τουλάχιστον στην αρχή νομίζω ότι θα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα αποτυχίας. Σίγουρα θα πρέπει να αποφύγουμε τα φαβορί. Αν υπάρχει μια περίοδος που πρέπει να μην ασχοληθούμε ιδιαίτερα με μικρές αποδόσεις, νομίζω ότι είναι αυτή.

Οι ποδοσφαιριστές και οι ομάδες γενικότερα δεν καλούνται απλά να προετοιμαστούν αγωνιστικά, αλλά θα πρέπει να ετοιμαστούν και ψυχολογικά. Τα άδεια γήπεδα, ο φόβος του ιού και πολύ άλλοι παράγοντες θα παίξουν τον δικό τους ρόλο και θα πρέπει άπαντες να είναι έτοιμοι για αυτό, ώστε να μην αλλοιωθεί το προϊόν. Θα είναι οι διεκδικήσεις τόσο δυναμικές όσο πριν; Οι σωματικές επαφές ; Θα φοβούνται οι παίκτες λόγω της μεγάλης αποχής; Πολλά ερωτήματα στα οποία ακόμα δεν υπάρχει απάντηση, αλλά τα ανεφέρω γιατί αν συμβούν, δεν αποκλείεται να αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού. Να πάμε σε ρυθμούς… ΝΒΑ και να βλέπουμε παιχνίδια πιο ελεύθερα, με πολλά γκολ και πολύ πιο χαλαρές άμυνες. Υπάρχει βέβαια και η πιθανότητα να βλέπουμε παιχνίδια… σούπες, με ανέτοιμες και φοβισμένες ομάδες, οι οποίες θα φτάνουν δύσκολα στο γκολ.

Λογικά αύριο θα πάρουμε τις απαντήσεις που ψάχνουμε και αν όχι(καθώς δεν ξέρω αν από μια αγωνιστική μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα) θα πάρουμε τουλάχιστον μια ιδέα για το τι περιμένουμε να δούμε. Σκοπός του άρθρου είναι  να μας επισημάνει ότι με τίποτα δεν πρέπει να ανοιχτούμε στο ξεκίνημα και να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Σχετικές δημοσιεύσεις