Τσιτσι-πας στον τελικό ;

Καλημέρα σε όλους. Κάτι παραπάνω από τέλεια η χθεσινή μέρα καθώς βγήκαν όλες οι επιλογές. Νωρίς η Σβιάτεκ έκανε πλάκα απέναντι στην Ποντορόσκα ενώ μετά η Κένιν έριξε στο καναβάτσο την Κβίτοβα και εμάς στο ταμείο. Σήμερα διεξάγονται οι δύο ημιτελικοί στους άνδρες με τον Ναδάλ να αντιμετωπίζει τον Σβάρτσμαν στις 15:50 ενώ αμέσως μετά ο Στέφανος θα μετρήσει τις δυνάμεις του απέναντι στον Τζόκοβιτς.

Η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης ο 28χρονος Αργεντίνος Ντιέγκο Σβάρτσμαν κατάφερε να περάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικά Γκραν Σλαμ διοργάνωσης αφού απέκλεισε στο ματς του τουρνουά στον προηγούμενο γύρο τον Τιεμ με 3-2 σετ έπειτα από 5 ώρες. Ο Ναδάλ από την άλλη πλευρά δεν έχει χάσει ακόμα σετ στην διοργάνωση νικώντας τον Σίνερ στον προηγούμενο γύρο σε ένα ματς που τελείωσε γύρω στις 02:30 ώρα Ελλάδος. Πάμε να δούμε αναλυτικότερα κάποια στοιχεία από τους δύο αθλητές. Ο Αργεντίνος έχει 9 νίκες στα 10 τελευταία ματς, έχοντας χάσει μόνο από τον Τζόκοβιτς. Και ο Ράφα όμως έχει 12 νίκες στα 13 τελευταία χωρίς να χάσει σετ ,ενώ η μόνη ήττα του είναι απέναντι στον σημερινό του αντίπαλο στα προημιτελικά στην Ρώμη στο χώμα. Αυτή είναι και η μοναδική ήττα του Ισπανού στα μεταξύ τους παιχνίδια καθώς στα 9 προηγούμενα ο Ναδάλ είχε επικρατήσει.

Το άλλο ματς της μέρας που για εμάς τους Έλληνες έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι αυτό του Στέφανου απέναντι στον Νόλε, το νούμερο 1 του κόσμου αυτήν την στιγμή. Ο Τσιτσιπάς έκανε πλάκα (3-0) στον προημιτελικό απέναντι στον Ρούμπλεφ παίρνοντας έτσι εκδίκηση για τον χαμένο τελικό του Αμβούργου. Ο Τζόκοβιτς από την άλλη ξεκίνησε νωθρά απέναντι στον Καρένο-Μπούστα και έχασε το πρώτο σετ αλλά μετά σοβαρεύτηκε και κέρδισε εύκολα με 3-1. Ο Σέρβος είναι σε δαιμονιώδη  φόρμα έχοντας 22 νίκες στα τελευταία 23 και μόνη ήττα ήταν αυτή στο US OPEN όπου αποκλείστηκε λόγω αντιαθλητικής συμπεριφοράς. Ο Στέφανος παρόλο που το χώμα δεν είναι το αγαπημένο του είναι πλέον ένα βήμα από τον τελικό της Κυριακής. Ο Τσιτσιπάς μάλιστα έχει παίξει 6 ματς απέναντι στον Σέρβο έχοντας παρακαλώ 3 νίκες απέναντι στο νούμερο 1 του κόσμου.

Επιγραμματικά
Πρώτη Δυάδα
15:50 Σβάρτσμαν-Ναδάλ Νίκη Ναδάλ και να χάσει σετ (2,50)
18:00 Τζόκοβιτς-Τσιτσιπάς Νίκη Τζόκοβιτς και να χάσει σετ (2,40)

Δεύτερη Δυάδα
15:50 Σβάρτσμαν-Ναδάλ Under10,5 μπρέϊκ στο ματς (2,00)
18:00 Ντζόκοβιτς-Τσιτσιπάς Under9,5 μπρέϊκ στο ματς (1,83)

Σχετικές δημοσιεύσεις