Χαμηλά ο πήχης στο Nations League

Καλησπέρα σε όλους. Λίγο πιο αργά από ότι συνήθως η στήλη για αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού το πρόγραμμα είναι φτωχό και επιτρέπει και σε εμάς μερικές παραπάνω ώρες χαλάρωσης. Φυσικά, τα βλέμματα πέφτουν στην διοργάνωση του Nations League, με αρκετούς ακόμα ποδοσφαιρόφιλους να μην είναι εξοικειωμένοι μαζί της.

Από τα παιχνίδι της ζώνης των 16:00 πραγματικά δεν μπορώ να διακρίνω κανένα στοιχηματικό ενδιαφέρον, με πάρα πολλές αδύναμες ομάδες να αγωνίζονται μεταξύ τους. Προσωπικά, μόνο ως τιμωρία θα έμπαινα στη διαδικασία να παρακολουθήσω κάποιο από αυτά. Συνεπώς, πάμε παρακάτω.

Λετονία – Νησιά Φερόε

Παιχνίδι με ουσιαστικό ενδιαφέρον μόνο για τους φιλοξενούμενους, που αυτή τη στιγμή είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο. Ωστόσο, η νίκη δεν είναι απολύτως απαραίτητη, αφού έχουν δημιουργήσει μια διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες τους, γεγονός που τους δίνει τη δυνατότητα για γκέλα. Από την άλλη οι Λετονοί δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού ακόμα και αν τερματίσουν τελευταίοι στον όμιλο δεν θα υποβιβαστούν αφού δεν υπάρχει πιο κάτω κατηγορία. Για τους παραπάνω λόγους θα μείνω μακριά από την αναμέτρηση σε pre game επιλογές.

 

Αζερμπαϊτζάν – Μαυροβούνιο

Στην Κροατία θα διεξαχθεί η αναμέτρηση, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στο Αζερμπαϊτζάν. Οι γηπεδούχοι μπορεί βαθμολογικά να διατηρούν ελπίδες κατάληψης της πρώτης θέσης, ωστόσο αυτό απαιτεί δυο νίκες από πλευράς τους και παράλληλα συνδυασμό αποτελεσμάτων. Μοναδικός ρεαλιστικός στόχος η αποφυγή του υποβιβασμού. Μέτρια η εικόνα τους στα τελευταία παιχνίδια, όπου δυσκολεύονται αρκετά να σκοράρουν.

Στην πρώτη θέση του ομίλου οι φιλοξενούμενοι, που στο τελευταίο τους φιλικό προφύλαξαν σχεδόν όλους τους βασικούς, προκειμένου να είναι ξεκούραστοι στο σημερινό παιχνίδι. Εξακολουθούν να δυσκολεύονται στο σκοράρισμα.

Δύσκολα θα ηττηθούν οι φιλοξενούμενοι, με το σκορ ωστόσο να μην μοιάζει πιθανό αν ανοίγει αρκετά.

Κύπρος – Λουξεμβούργο

Αρκετά βαρύ το κλίμα στους Κύπριους, που χρειάζονται ένα θαύμα για αν αποφύγουν τον υποβιβασμό. Τεράστιο πρόβλημα στο σκοράρισμα, αφού μετά από τέσσερα παιχνίδια στη διοργάνωση δεν έχουν βρει ακόμα το δρόμο προς τα δίχτυα.

Τη νίκη αναζητούν οι φιλοξενούμενοι, που διατηρούν σοβαρές ελπίδες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Δεν αποτελούν την ομάδα φόβητρο, ενώ επιθετικά δεν δημιουργούν μεγάλο αριθμό φάσεων.

Δεν μοιάζει πιθανό το ενδεχόμενο μεταμόρφωσης των γηπεδούχων, που με τη δυσκολία της δημιουργίας φάσεων θα κρατήσουν χαμηλά το σκορ.

Ελβετία – Ισπανία

Στην τελευταία θέση του ομίλου οι Ελβετοί, που αναζητούν ένα θαύμα για να γλιτώσουν τον υποβιβασμό. Στο τελευταίο φιλικό ο τεχνικός της ομάδας χρησιμοποίησε τρεις κεντρικούς αμυντικούς, γεγονός που μάλλον αποτέλεσε πρόβα ενόψει του σημερινού παιχνιδιού.

Τη νίκη που θα την διατηρήσει στη θέση ισχύος του ομίλου αναζητά η Ισπανία, που όμως εκτός έδρας δεν ικανοποιεί με την εικόνα της και τα αποτέλεσμα της, μετρώντας μάλιστα πέντε διαδοχικά under.

Αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο των λίγων τερμάτων, ειδικά να οι γηπεδούχοι παραταχθούν με τριάδα στην άμυνα.

Μονά αποδεκτά
19:00 Αζερμπαϊτζάν – Μαυροβούνιο Χ2&Under 2.5 (1.80)
19:00 Κύπρος – Λουξεμβούργο Χ2&Under 2.5 (1.95)
22:00 Ελβετία – Ισπανία Under 2.5 (1.80)

Σχετικές δημοσιεύσεις